Vissza a leíráshoz Tartalomjegyzék

HTML leírás - 10. lap Makó város címere szövegbe beszúrva Makó címere így jelenik meg. (A kereszt metszéséhez hivatkozás tartozik!)


Makó címere Ugyanez jobbra igazítva és arányosan kicsinyítve - csak szélességértéket megadva - így jelenik meg. Megfelelő hosszúságú szöveggel kombinálva, a szöveg betördelődik (csúnya germanizmus!) a kép köré, mintha - kiadványszerkesztőkhöz hasonlóan - keretben lenne a kép.

Makó címere Ugyanez balra igazítva és arányosan kicsinyítve - csak magasságértéket megadva - így jelenik meg. Megfelelő hosszúságú szöveggel kombinálva, a szöveg betördelődik a kép köré, mintha - kiadványszerkesztőkhöz hasonlóan - keretben lenne a kép.
Ráadásként még a függőleges margó is jelentősen megváltoztatja a kép helyzetét! (A vízszintes margó a következő részben tanulmányozható!)
Nagyon megváltozhat a lap arculata a szöveg hosszától és a rendelkezésre álló böngészőablak szélességétől függően!


Makó címere Ugyanez a szöveg felső széléhez igazítva és arányosan kicsinyítve így jelenik meg. A vízszintes margó is jól láthatóan jelenik meg a kép körül. Ez az igazítási mód gondot okoz akkor, amikor a szöveg hosszabb, mint egy sor.

Makó címere Ugyanez sorközépre igazítva, valamint torzítva és zsugorítva így jelenik meg.

Makó címere Ugyanez a sor alsó széléhez igazítva, valamint torzítva és zsugorítva így jelenik meg.

VÉGE